Η Μεσσηνία

My Greek Real Estate - About Messinia

Nomos-Messinias-GreeceΗ Μεσσηνία είναι μια περιφερειακή ενότητα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και μία από τις 13 περιφέρειες στις οποίες έχει χωριστεί η Ελλάδα.

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μεσσηνίας είναι η πόλη της Καλαμάτας.

Η οικονομία της Μεσσηνίας βασίζεται κυρίως στη γεωργική παραγωγή, αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες προς την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός.

Κύρια γεωργικά προϊόντα είναι το ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, σύκα, και μαύρες σταφίδες (σουλτανίνα). Η ποικιλία των γεωργικών προϊόντων συμπληρώνεται επίσης  με  κτηνοτροφικά προϊόντα (βόειο κρέας, γάλα, τυρί σφέλα, μέλι) καθώς και ψάρια από τον Κόλπο της Μεσσηνίας.

Messinia Port in GreeceΗ τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται  οφείλεται κυρίως στην προβολή σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως το παλάτι του Νέστορα, Αρχαία Μεσσήνη, τα βενετσιάνικα κάστρα της Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης και την Καλαμάτα, καθώς και για την ομορφιά του τοπίου. Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την οικονομία της Μεσσηνίας είναι το ξενοδοχείο Costa Navarino, που περιλαμβάνει πολλά φιλικά προς το περιβάλλον πολυτελή θέρετρα και γήπεδα γκολφ, που είναι η μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλές μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταποίηση και την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων, καθώς και μια σειρά από επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επεξεργασία ξύλου, την κατασκευή επίπλων και μεταλλικών κατασκευών. Η εταιρεία καπνού Kαρέλια έχει την έδρα της στην Καλαμάτα.

 

 

About Messinia - My Greek Real EstateAbout Messinia - My Greek Real EstateAbout Messinia - My Greek Real EstateAbout Messinia - My Greek Real EstateAbout Messinia - My Greek Real EstateAbout Messinia - My Greek Real Estate

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Wikipedia