Γιατί να αγοράσετε μια ελληνική κατοικία τώρα

Why Buy A Greek Property Now - My Greek Real Estate

 

Why buy a Greek property now

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις εδώ και πολλά χρόνια. Μετά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ οι δημόσιες δαπάνες ανάβηκαν στα ύψη, ενώ οι μισθοί υπερδιπλασιάστηκαν. Οι πολίτες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους.  Όταν έπληξε η οικονομική ύφεση οι χρηματοπιστωτικές αγορές σταμάτησαν να δίνουν χρήματα και τα προβλήματα άρχισαν να φαίνονται.

Μέσα σε αυτά ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με μαζική φοροδιαφυγή και ένα νομικό σύστημα κατάλληλο για αυτά άρχισαν να ξεχωρίζουν. Ο κατώτατος μισθός έχει μειωθεί, η ανεργία έχει ανέβει στα ύψη και η κατασκευή κτιρίων έχει σταματήσει, καθώς οι τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται άσχημα ακόμα και εαν είστε ντόπιος, αλλά για έναν επενδυτή είναι ο κατάλληλος χρόνος να αγοράσει μια ελληνική κατοικία σε πολύ μειωμένη τιμή.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε σπίτι στην Ελλάδα τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σπίτια. Αττό μπορεί να οφείλεται σε πολλούε παράγοντες. Οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα να μπορείτε να επιλέξετε καλύτερο σπίτι σε χαμηλότερη τιμή.

Ο κατασκευατικός τομέας δεν θα ανακάμψει άμεσα καθώς ο δανεισμός από τις τράπεζες είναι πολύ ακριβός. Για αυτό το λόγο αγοράστε τώρα παρά αργότερα καθώς θα πετύχετε την καλύτερη τιμή.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε παλιό πέτρινο σπίτι που χρειάζεται ανακαίνιση. Οι τιμές των «μεταχειρισμένων» σπιτιών έχει μειωθεί καθώς επίσης και το κόστος της ανακαίνισης.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ελληνικό ακίνητο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο κατασκευαστικός τομές έχει πληγεί, η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ τα υλικά είναι φθηνότερα και ακόμα φθηνότερα είναι οι μισθοί.

Βλέπετε λοιπόν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για να αγοράσετε ένα σπίτι στον ήλιο φθηνότερα. Και μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα παραμένει ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου και οι ξένοι θα συνεχίσουν να μας επισκέπτονται.

 

Συμβουλές που χρειάζονται πριν την αγορά

  • Κατά την αγορά της γης θα πρέπει να έχετε μια έκθεση επιθεωρητών και σχέδιο που υπογράφεται από το δασαρχείο, δηλώνοντας ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο
  • Βρείτε έναν αξιόπιστο ανάδοχο / αρχιτέκτονα. Μόλις πάρετε την άδεια οικοδομής και  σκάψετε μια τρύπα στην ιδιοκτησία σας, η  επιλογή  αρχιτέκτονα / ανάδοχου είναι τελική. Για να πάρετε ηλεκτρικό ρεύμα  ο ανάδοχος /αρχιτέκτονας θα πρέπει να υπογράψει για αυτό. Αν η επιλογή σας δεν είναι άξια εμπιστοσύνης είστε καταδικασμένοι
  • Όταν αγοράζετε ένα σπίτι ελέγξτε  για τη νομιμοποίηση των παράνομων κατασκευών. Τα περισσότερα κτίσματα στην Ελλάδα είχαν κάποια παράνομη δομή, ώστε να γίνουν μεγαλύτερα. Με τη νέα  νομοθεσία σχεδόν όλα όσα έχουν  κατασκευαστεί μέχρι τώρα μποούν να  νομιμοποιηθούν μέχρι τον  Ιανουάριο του 2013. Αν χρειαστεί ζητήστε για μια ανεξάρτητη επανεξέταση
  • Μην παίρνετε τις εκθέσεις των επιθεωρητών για δεδομένες. Έχετε ένα ανεξάρτητο εκτιμητή για να μετρήσει και πάλι. Πολλά  αγροτεμάχια έχουν βγεί μεγαλύτερα
  • Να θυμάστε πάντα να συνεργάζεστε με αξιόπιστους εργολάβους. Δεν θα έχετε προβλήματα όταν συνεργάζεστε με  επαγγελματίες